donderdag 3 november 2022

Denemarken

Eergisteren begonnen de baasjes allerlei spullen te pakken en toen wist ik meteen dat het weer zover was: we gingen eindelijk op vakantie. Ik was natuurlijk allang op de hoogte van de plannen, maar mocht daar niets over zeggen. Eigenlijk wilden we naar Bretagne op vakantie, maar vanwege de hoge prijzen ging dat niet door. De baasjes hebben immers niet de geldpest. Daarom heb ik samen met het vrouwtje naar een alternatief gezocht. Onze trouwe lezers zullen zich misschien nog herinneren dat wij vijf jaar geleden naar de ISAC (dat is het wereldkampioenschap voor de shelties) in België waren. Dat was echt superleuk. Het jaar daarna was de ISAC in Italië en daarna in Zwitserland. Dat vonden de baasjes toch een beetje ver. Daarna was twee jaar helaas niets door dat stomme virus. Dit jaar mocht Denemarken het evenement organiseren. Vrouwtje keek een beetje op internet en vond meteen een hoop leuke en vooral spotgoedkope huisjes. De keuze was dus snel gemaakt. We zouden naar de ISAC in Denemarken gaan en dat combineren met een vakantie. Er werd een huisje gehuurd op een droomlocatie, direct aan het strand, voor maar liefst anderhalve week.
Gisterochtend stapten we om kwart voor zeven de auto in om richting Denemarken te rijden. Gelukkig viel het met de files reuze mee, we konden prima doorrijden. Helaas waren er in Duitsland overal wegwerkzaamheden, waardoor we deels slechts tachtig mochten rijden. Dat land is volgens mij één permanente bouwput. Altijd en overal zijn ze daar aan de weg bezig. Desalniettemin hebben we goed kunnen rijden. Iets na vieren kwamen we aan bij de supermarkt in Odder, waar de baasjes meteen een paar boodschappen hebben gedaan. Van daar uit is het nog maar een paar minuten naar ons huisje op Dyngby strand. Veel van de omgeving hebben we helaas niet meer gezien, want het was al bijna donker toen we aankwamen.
Pas de volgende ochtend konden we alles echt goed bekijken. Het huisje is op zich best wel oké. Ruime lichte woonkamer met keuken, twee slaapkamers en een badkamer. Vanuit de woonkamer kijken we zo het water op. Vrouwtje was meteen helemaal in haar nopjes. Zo wilde zij altijd wonen, zegt ze. Direct aan het strand. Wij wonen thuis natuurlijk ook prachtig, direct aan de Maas, maar direct aan zee te wonen is net een beetje mooier.
Het enige minpuntje van het huis is de temperatuur. Het is ijskoud binnen. In de woonkamer en in de grote slaapkamer heb je weliswaar een aantal elektrische radiatoren, maar die kosten geld, dus de baasjes willen niet te veel stoken. De rest van het huis heeft geen radiatoren, ook de badkamer niet. Nou, dat is echt iets voor mijn vrouwtje. Zij kan totaal niet tegen kou. Zelfs binnen heeft ze een dikke trui aan, daarover een bodywarmer en daarover een dikke vest. En dan gaat ze nog zitten onder een deken, die ze gelukkig van thuis heeft meegebracht. Wij hondjes hebben geen last van de temperatuur, maar vrouwtje is er echt niet over te spreken. Ook schijnt de douche anders te werken dan bij ons thuis. Vrouwtje was pas voor de helft klaar toen het water ineens ijskoud begon te worden. Ze kon niet eens haar haren wassen. Nou, dat gemopper hadden jullie moeten horen. Tijdens onze vakanties hebben we al veel rare dingen meegemaakt, maar dat je niet eens fatsoenlijk een paar minuten kunt douchen is echt uitzonderlijk.
Na het ontbijt zijn we meteen naar het strand. Hup de deur uit, vijftig meter lopen en we waren er al. Wauw, wat tof. Net zo mooi als in Engeland, waar ik jaren geleden met de baasjes was. Het strand zelf is niet echt breed, maar je kunt kilometers lopen. En wat een rust. Geen mens te bekennen. Ik ben het helemaal met mijn vrouwtje eens: zo wil je graag wonen.
Nadat we uitgerend waren, zijn we de auto ingestapt. De baasjes wilden alvast bij de manege in Vilhelmsborg gaan kijken. Dat is van ons uit iets meer dan twintig minuten rijden, dus dat is goed te doen. Direct bij aankomst kwamen we Gaby met haar shelties Toby, Bowy en Quinn tegen, die we al van verschillende wedstrijden kennen. Samen hebben we de manege en het terrein verkend. Hele mooie manege met grote tribunes en veel wandelmogelijkheden. Heb er zin in om daar te gaan rennen. Na een uitgebreide wandeling gingen de baasjes bij Gaby voor de camper koffiedrinken. Er kwamen steeds meer kennissen uit Nederland met hun shelties, was dus echt gezellig. Tja, en dat was dan ook zo’n beetje onze eerste dag hier. Het wordt hier al vrij vroeg donker. Om een uur of drie begint het al te schemeren en om half vijf is het donker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten