dinsdag 10 juni 2014

We gaan op reis


Het was een drukke boel de afgelopen weken, de baasjes waren namelijk bezig met de voorbereidingen voor de vakantie. Er werden talloze lijstjes gemaakt, nog wat spullen gekocht, de auto schoongemaakt, enzovoort, enzovoort.
Meer bij Sosnowka
Centrum van Karpacz
 

Eind mei was het eindelijk zo ver: mijn eerste vakantie. Ik was een heel klein beetje opgewonden, want ik ben nog niet eerder naar het buitenland geweest en van Polen weet ik al helemaal niets af. De reis verliep gelukkig zonder problemen. Ik heb de meeste tijd liggen slapen en tussendoor hebben we een beetje gewandeld. Toen we aankwamen was ik helemaal uitgerust.
Wodospad Sklarki bij Sklarka Poreba
 
kasteel Chojnik
 

Wat me meteen opviel waren al die bergen, met heel veel wandelmogelijkheden voor viervoeters en hun baasjes. Wat ook heel leuk was dat ik eigenlijk overal welkom was, zelfs in het miniatuurpark in Kowary. Eindelijk ergens begrip voor ons hondjes, deed me wel goed.
 

Helaas hadden we met het weer niet veel geluk. Na twee dagen zon kregen we ineens onweer en daarna bleef het regenen, en niet zo’n beetje ook. Het regende pijpenstelen en veel wegen waren zo blubberig dat je amper kon lopen. Ik zag er continu uit als een verzopen katje. Het vrouwtje had er veel werk mee om mij weer netjes te krijgen.
 

Ondanks de regen hebben we gelukkig veel gezien. We hebben zelfs een uitstapje gemaakt naar Tsjechiƫ. Daar hebben ze een rotsstad met torenhoge rotsen. Ik kreeg het er wel een beetje benauwd van. Je moest soms behoorlijk klimmen. Voor mij geen enkel probleem, maar de baasjes waren keikapot aan het eind van de dag. Tja, ik denk dat ik met de baasjes iets meer moet trainen voor we de volgende keer op vakantie gaan.
Rotsstad Adrspach

Meer in Adrspach
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten