maandag 13 juni 2016

Lentebezigheden


Iedere lente is het weer hetzelfde liedje: in de potten en bakken, die bij ons in de achtertuin staan, moeten eenjarige bloemetjes worden geplant. Het vrouwtje houdt namelijk ontzettend van bloemetjes, die prachtig bloeien, zegt ze. Is ieder jaar behoorlijk veel werk, want in die bakken gaan enorm veel bloemen. Ik vind het planten reuzegezellig en geniet er echt van om het vrouwtje zo te zien werken. Om haar een beetje op te vrolijken kom ik regelmatig met mijn balletje, dat ze kan gooien. Echt genieten!!!

 
Tussendoor hebben we ook nog twee wedstrijden gelopen: eentje in Bemmel en afgelopen zaterdag in Amersfoort. Met de wedstrijd in Bemmel was er iets aan de hand. Toen we ’s ochtends het terrein op kwamen, moesten we langs een grasveld lopen en dat had een heel aparte geur. Ik snuffelde en snuffelde. Wat een heerlijke geur. Kon er gewoon geen genoeg van krijgen. Geen idee wat het eigenlijk was, maar ik kon de hele dag aan niets anders denken dan aan die geur en dat had toch een bepaalde invloed op mijn concentratie. Het gevolg was dat we op alle drie de onderdelen een diskwalificatie hadden. Nog nooit met zo’n slecht resultaat naar huis gegaan.

 
Ik had het vrouwtje beloofd me deze keer niet door rare geuren te laten afleiden. Nou, als mijn vrouwtje dat zo lief vraagt, dan doe ik wel mijn best. Gelukkig hadden ze in Amersfoort heel gewoon gras, dus was het niet zo moeilijk met de concentratie.

 
Bij het vast parcours was er deze keer echter iets nieuws: ik moest twee keer over de kattenloop en dat snapte ik niet helemaal. Normaal mag ik dat nooit, maar nu moest het. Ik ging heel even met het vrouwtje in discussie toen ze me voor de twee keer over de kattenloop wilde sturen, want ik dacht dat het vrouwtje hier iets verkeerd zou doen. Tja, en meneer de keurmeester houdt kennelijk niet van discussies tussen handler en hond en noteerde meteen een weigering. Aan het eind van de kattenloop liep ik iets te snel af en dat werd als fout genoteerd. Jammer, maar toch nog als 15e geƫindigd. Zonder de fout en weigering waren we vrij hoog geƫindigd, maar nu dus niet en dus ook helaas geen punten.

 


De jumping ging helemaal perfect. Wat hebben het vrouwtje en ik voor lol gehad, we liepen echt fantastisch, helemaal foutloos en ruim 3 seconden onder de standaard parcourstijd. Toen de uitslagen werden opgehangen, werden we echter diep teleurgesteld: slechts een 19e plaats, maar wel 2 punten. Maar dat maakt allemaal niet uit: we hebben echt zoveel lol gehad met dat parcours en daar gaat het tenslotte om.Geen opmerkingen:

Een reactie posten