zondag 15 mei 2016

Ik ben nu drie

Op 30 april was het weer zover: ik was jarig en ben drie geworden. De voorgaande jaren hebben we op die dag altijd iets leuks gedaan, maar daarvoor was nu helaas geen tijd. De baasjes waren namelijk volop bezig met schilderen van de huiskamer en dat was een hele klus. Het baasje moest het plafond en de muren schilderen en het vrouwtje moest de kasten leeghalen, zodat die van de muur af konden. Ik heb er volop van genoten en mijn best gedaan om mee te helpen.

 Zodra de baas klaar was met een muur liep ik kwispelend langs om te controleren of hij het allemaal goed heeft gedaan. Zag er inderdaad goed uit. Toen ik de tweede keer langsliep, zag ik echter ineens een paar vlekken. Waar kwamen die zo plotseling vandaan? Tja, die verklaring was snel gevonden. Ik had door mijn gekwispel de verf van de muur gehaald. Nou zeg, dat hadden de baasjes me toch wel mogen vertellen dat het even duurt vóór de verf droog is. Had een hele groene staart, dus liep ik even voor schut.

 


De baasjes hadden me beloofd dat we alsnog iets leuks zouden doen voor mijn verjaardag. Op 5 mei was het dan eindelijk zo ver: we gingen weer tulpjes kijken in Keukenhof. Het was schitterend weer en hartstikke leuk om tussen de tulpjes te wandelen. Echt genoten. Helaas kwamen we deze keer maar weinig leuke hondjes tegen. Vond ik toch een beetje jammer.

 


Vorige week en vandaag waren we weer op een wedstrijd. Bij de Nevelhorst, waar we vorige week waren, ging het prima, ondanks de subtropische temperaturen. Bij het vast parcours hebben we een heel goed rondje gelopen, we zijn 12e van 47 combinaties geworden en hebben onze eerste 12 punten behaald, waar we allebei supertrots op zijn. In de competitie staan we dus niet meer onderaan. De hitte viel overigens reuze mee. In de tent was het aangenaam met de geopende ramen waardoor de wind waaide.

 


Qua weer was het vandaag in Uden precies het tegenovergestelde. Nu zaten we weer van de kou te bibberen. De parcoursen gingen op zich prima, maar het had allemaal veel beter gekund. Bij het vast parcours stak ik verkeerd de palen in. Toen ik die over moest doen, liep ik in de palen terug in plaats van ernaast en dat leverde meteen weer een diskwalificatie op. De jumping ging best wel lekker, alleen wist ik bij een horde even niet zo goed wat nu de bedoeling was. Daarom bleef ik gewoon staan tot het vrouwtje duidelijker aangaf wat ik moest doen. Tja, en jullie weten het inmiddels: meneer de keurmeester kijkt allemaal mee en gaf meteen een weigering. Mijn aarzeling zorgde bovendien voor extra secondes. Dus eindigden we slechts als 32e van de 62. Heel jammer, want we hebben echt goed gelopen.

 


Het spel ging fantastisch. Alles klopte. We hebben heel lekker en vooral snel gelopen. Dat leverde zelfs een 6e plaats op, waarmee we 41 andere combinaties hebben verslagen. Weliswaar levert dat geen punten op, maar we hebben nu toch echt laten zien dat we het kunnen. De volgende keer hopelijk alleen maar dat soort resultaten.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten