zaterdag 16 juni 2018

Romy wordt twee


Nou zeg, de laatste tijd hebben we het zo druk, dat we er geen tijd meer overhouden om nog iets op ons blog te zetten. Vol programma bij ons. Tja, waar moet ik beginnen? De vorige keer heb ik verteld over onze eerste FHN wedstrijd in Ambt Delden. Twee weken later stond alweer de tweede wedstrijd op het programma, die net als de eerste ook weer in Ambt Delden was. De baasjes hadden dus weer een lang weekend gepland. Deze keer gingen we echter naar een ander hotel.

 
Romy en ik bij kasteel Ruurlo

Over hotels gesproken. Die hebben allemaal heel rare regels. In het eerste hotel waar we waren, moesten de baasjes voor Romy en mij maar liefst € 30,- per nacht betalen. Als dank kregen we van het hotel een heel groot bot. Dat mochten we echter van het vrouwtje niet eten, want dat bevatte ingrediĆ«nten waar we allebei niet zo goed tegen kunnen en meteen diarree van krijgen. Is dus helemaal niet goed voor ons. Ook lag op de kamer een lange lijst, waarop stond wat we allemaal niet mogen en daarbij stond meteen een boete vermeld. Hond op bed: € 50,-. Hond poept en baasje ruimt niet op: € 140,-. Eh, even voor de duidelijkheid. Romy en ik zijn netjes opgevoed en gaan niet op bed zitten en ook onze baasjes hebben goede manieren en ruimen onze uitwerpselen altijd op. Dus op ons was dat allemaal niet van toepassing. Desondanks voelden we ons daar niet echt welkom. In het tweede hotel kregen we geen bot, maar Romy en ik waren tezamen voor € 8,- per nacht van harte welkom. Nou, als we nog een keer naar Ambt Delden gaan, dan weet ik wel in welk hotel ik wil zitten.

 
Kasteel Ruurlo

Maar nu eerst weer terug naar het begin. Op zaterdag, 28 mei, vertrokken we dus weer voor een lang weekend naar Ambt Delden. Onderweg stopten we eerst in de Achterhoek bij kasteel Ruurlo, waar we wat rondgewandeld hebben. Voor een echt uitgebreide wandeling was het echter te warm. De baasjes vonden het een leuk kasteel, alhoewel ze zich toch wat verbaasden over een supermoderne glazen toegangsbrug, die aan het kasteel was vastgemaakt. ’s Avonds, toen het weer iets was afgekoeld, hebben we nog een wandeling gemaakt over landgoed Twickel, waar we ook de eerste keer gewandeld hebben. De volgende dag begonnen we aan onze tweede FHN wedstrijd. Bij het vast parcours heb ik weer de afloop kattenloop niet netjes gedaan, maar voor de rest ging het super. Vast parcours 2e plaats en jumping en gambling allebei 3e plaats. Door de jumping foutloos te lopen, heb ik nu overigens al drie promotiepunten (dat is hetzelfde als u’tjes bij de RvB). Ik ben dus al naar de B-klasse gepromoveerd. Bij de FHN promoveer je echter niet automatisch gedurende een jaar, maar pas aan het eind. Je kan wel op vrijwillige basis promoveren. Samen met het vrouwtje hebben we gekeken wat het beste is voor ons. De conclusie was dat ik voorlopig in de A blijf lopen en dan wachten we maar even af wat Romy allemaal doet. Zij deed het deze keer op de gambling hartstikke goed: 5e plaats. Nou, dat is toch een begin. Nu nog op de jumpings en vaste parcoursen en de promotiepunten liggen voor het oprapen.

 
Gefeliciteerd Romy met je 2e verjaardag

Op 10 juni werd mijn kleine zus twee jaar oud. Jeetje, waar blijft de tijd. Als ik heel eerlijk ben moet ik toch bekennen dat ik heel erg gesteld ben op haar, ook al gaat ze regelmatig met mijn bal ervandoor. Maar het is gewoon supergezellig om een zusje te hebben. Tijd om uitgebreid te vieren hadden we echter niet, want op die dag stond alweer de derde FHN wedstrijd gepland. Deze keer gingen we naar Nijmegen. Wauw zeg, wat een omgeving daar. De hondenschool, waar de wedstrijd werd gehouden, lag midden in een natuurgebied, met diverse grote plassen. Zo mooi. Je kon er echt goed wandelen. Helaas was het ook op die dag heel erg warm, zodat een uitgebreide wandeling er voor ons niet in zat. Met de tent stonden we onder een aantal grote bomen, die veel schaduw gaven. Daar was het goed vertoeven.

 
Molen op landgoed Twickel

Bij het vast parcours miste ik alweer het raakvlak van de kattenloop en dat bleek een dure misser. Slechts 3e plaats. Met raakvlak was ik 1e geweest. Oeps, dat doet echt pijn. Weet niet wat dat is met het raakvlak op de wedstrijden. Op de training doe ik het altijd goed. Op het snooker parcours heeft ieder toestel een bepaald aantal punten. Hoe meer toestellen je goed doet, hoe meer punten je dus hebt. Deze keer moest ik twee keer over de kattenloop en ja hoor, jullie raden het zeker al, twee keer de afloop gemist. Dat kostte maar liefst 14 punten. Slechts een 11e plaats. De jumping ging weer hartstikke goed: 2e plaats en weer een promotiepunt erbij. Romy deed het bij de snooker eigenlijk super. Het vrouwtje stuurde Romy echter ineens de tunnel in en dat mag niet op grond van de spelregels. Je krijgt dan weliswaar geen diskwalificatie, maar de puntentelling houdt op. Dat was zo jammer, want Romy liep gewoon een foutloos rondje.
Ook voor de rest hebben we geen tijd om ons te vervelen. We maken heel veel wandelingen om zoveel mogelijk te genieten van het mooie weer. Volgende week gaan we met Romy twee dagen een agility seminaar volgen, in de hoop dat ze daar iets van opsteekt. Ik laat me verrassen. Die lange weekenden vond ik trouwens echt super, zou ik aan kunnen wennen. Heerlijk om samen met de baasjes weg te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten