zondag 5 augustus 2018

Lac Pavin te Besse-et-Saint-Anastaise


De afgelopen weken hebben we al het nodige meegemaakt met de warmte. Sinds eind juni is het overal volop zomer, met vaak tropische temperaturen. Niets voor ons hondjes. We houden meer van gematigd weer. Niet alleen bij ons thuis is het warm, hier ook. ’s Ochtends valt het over het algemeen nog mee, maar na de middag is het vaak niet om uit te houden. De baasjes hebben daarom besloten om het water en de schaduw op te zoeken.




Vanochtend bleven we in de buurt. In Mont-Dore zijn verschillende watervallen, onder andere Cascade du Saut du Loup. Die ligt buiten het dorp, dus moesten we daar met de auto naartoe. Dat was slechts een paar minuten rijden en gelukkig was er een parkeerplaats in de buurt. Vanaf de parkeerplaats was het slechts een korte wandeling. Veel was het echter niet. Het was maar een heel klein watervalletje. Maar ja, dat is misschien niet zo gek, na al de warmte van de afgelopen weken.




De baasjes hebben een hele lijst met zaken die we allemaal kunnen bezichtigen. Daar staan bijvoorbeeld verschillende watervallen op en ook dorpen. Één van de dorpjes is La Tour d’Auvergne en daar gingen we dus vervolgens naartoe. Dat is inderdaad een leuk klein dorpje met leuke huizen. En het is daar een stuk minder toeristisch en druk. Veel dorpsbewoners gaan ’s middags ergens op een terrasje zitten om een hapje te eten. Ook de baasjes hadden trek en dus gingen ook wij ergens zitten.

 
Baasjes, we willen graag varen

Het vrouwtje is helemaal gek op het eten hier. ’s Middags worden overal superlekkere salades geserveerd en dat is echt iets voor mijn vrouwtje. Ook thuis eet ze continu groenvoer. Is hartstikke gezond, zegt zij, maar ja, ik weet het niet. Voor ons hondjes zou dat niets zijn.

Na een kwartiertje gewacht te hebben, werd weer een bord voor het vrouwtje neergezet met heel veel groen erop. Naast sla bevatten Franse salades ook allemaal kaas. In de Auvergne worden diverse soorten kaas gemaakt, de een lekkerder dan de ander. Mijn vrouwtje is er helemaal dol op en kan er geen genoeg van krijgen. Ze wil ook een aantal kazen mee naar huis nemen, zegt ze. Oh jee, ik vrees het ergste. Straks hebben we helemaal geen ruimte meer in de auto, omdat het vrouwtje overal haar kazen kwijt moet.




Na het eten vertrokken we naar Besse-et-Saint-Anastaise om een wandeling te maken om Le lac Pavin. Dat leek op een meer dat we al eerder tijdens een vakantie gezien hebben, namelijk toen we vier jaar geleden in Adrspach in Tsjechië waren. Ook daar had je aan de zijkant overal rotsen. De baasjes besloten om een wandeling te maken om het meer. Het was inmiddels vrij warm, maar een grootdeel van het wandelpad lag in het bos, dat moest dus goed te doen zijn. In het begin was het ook echt superleuk. Op een breed wandelpad konden we op ons gemak naast het water in de schaduw lopen. Toen we ongeveer de helft achter de rug hadden, werd het pad echter ineens steiler en smaller. Aan de ene kant waren diepe afgronden te zien van zeker zo’n tien meter diep. Nagenoeg nergens was er een hek of iets dergelijks, waaraan de baasjes zich hadden kunnen vasthouden. Het vrouwtje vond het helemaal niets en ook wij voelden ons niet helemaal op ons gemak. Maar we moesten wel verder, want teruggaan was geen optie. Wat waren we blij toen de wandeling achter de rug was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten