dinsdag 7 augustus 2018

Orcival


In Mont-Dore wordt het eigenlijk nooit echt heet, vertelden de verhuurders van ons appartement. Temperaturen boven de 32 graden zijn heel uitzonderlijk. Maar helaas hebben we juist nu zo’n uitzonderlijke situatie. Het is bloedheet, ook in Mont-Dore en vooral in de plaatsen daaromheen. Geen weer voor Romy en mij. De baasjes hebben daarom besloten om vanochtend slechts een kort uitstapje te maken.

 
Chateau de Cordes

We reden richting Orcival, waar chateau de Cordès ligt. Dat is een heel mooi kasteel om te zien. Ook is er een heel mooi park, dat veel schaduw geeft. Voor ons was het daardoor goed uit te houden. We hebben een fijne wandeling met de baasjes door het park gemaakt. Daarna hebben we ook nog het dorpje Orcival bezichtigd. Dat is een heel klein dorpje, waar je zo voorbij rijdt als je niet van het bestaan afweet. Maar het is echt de moeite waard. Het dorp bestaat slechts uit een vijftigtal huizen, maar het ene huis is mooier dan het andere. 

Romy en ik bij het kasteel


Midden in het dorp staat de Basilique Notre-Dame d’Orcival. Dat schijnt één van de vijf belangrijkste kerken van de Auvergne te zijn. Er zijn verschillende kleine winkeltjes en het ziet er uit alsof de tijd daar stil is blijven staan. En wat een rust! Heel anders dan Mont-Dore, waar talloze toeristen rondlopen.

 
Orcival

Na de lunch zijn we weer teruggegaan naar ons appartement. De temperaturen begonnen namelijk aardig op te lopen en voor ons was het gewoonweg te warm. In het appartement is het goed uit te houden. Door het afdak komt daar nooit de zon naar binnen en dus wordt het ook niet warm. Het nadeel is wel dat het de hele dag vrij donker is binnen. Maar ja, je kan niet alles hebben.




Later in de middag mochten we met het vrouwtje naar het postkantoor. Ze moest namelijk een paar postzegels kopen voor de kaarten die ze geschreven had. Dat is niet al te ver van ons appartement vandaan, dus dat was goed te doen voor ons. De weg naar het postkantoor kennen we inmiddels goed, want voor het postkantoor is min of meer de enige plek met een beetje gras waar we uitgelaten kunnen worden. Zo, die dag ligt weer achter ons. Hopelijk morgen iets minder warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten