zondag 17 januari 2016

Het is/was wit buiten


Tot nu toe hebben we geen echte winter gehad. Het was zo warm dat het niet eens gevroren heeft en gesneeuwd heeft het ook niet. Ik vond dat niet erg, de kou is immers niet zo leuk voor mijn gevoelige pootjes. Gisteravond vielen echter ineens de eerste witte vlokjes en vanmorgen was het overal wit. Het was maar een centimetertje of zo, dus niet veel, maar het was wit.

Zo had het vrouwtje het graag gezien

Jullie weten het inmiddels: als dat witte spul valt, wordt mijn vrouwtje helemaal gek. Ze heeft meteen de camera gepakt en binnen no time stonden we bij de Maas. Daar stond het vrouwtje helaas een grote teleurstelling te wachten. Bij de Maas scheen volop de zon, waardoor een groot deel van de sneeuw alweer gesmolten was. Diep bedroefd keek het vrouwtje naar de groene weilanden. Geen sneeuwfoto’s dus, wat een teleurstelling.
 
En zo wit was het in werkelijkheid
 
Ik vond het echt sneu voor mijn vrouwtje, daarom ben ik maar op zoek gegaan naar een plekje waar toch nog een beetje sneeuw lag. Daar ben ik heel braaf gaan liggen, zodat het vrouwtje toch nog een sneeuwfoto kon maken. Vrouwtje weer helemaal blij en ik natuurlijk ook.

1 opmerking: