zaterdag 19 maart 2016

Tweede u'tje


Weer de hoogste tijd om jullie even bij te praten over wat er de afgelopen weken allemaal gebeurd is. Eigenlijk was het vrij rustig bij ons. Door de vele regen stonden de weilanden hier overal blank. Bij de Maas kon je door de blubber bijna niet lopen en ook onze training was wekenlang afgelast. Dat was natuurlijk flink balen, want ik vind het ontzettend fijn om met mijn vrouwtje te trainen. Wel hebben we een aantal wedstrijden gelopen.
 
 

Op 14 februari hadden we een wedstrijd bij de Nevelhorst in Didam, die niet echt succesvol was. Drie keer een diskwalificatie en één keer werden we derde op het vaste parcours. Was wel helemaal foutloos, maar doordat ik op de wip en de kattenloop veel te langzaam liep, waren we buiten de standaard parcourstijd en hadden we dus geen u’tje. Het was sowieso niet onze dag. In de manege was het stervenskoud. Ikzelf had er niet zoveel last van, maar voor de baasjes was het echt afzien. Had echt met hen te doen.

Op 5 maart was onze volgende wedstrijd bij de Scheldezoom in Bergen op Zoom. Dat was ook de eerste buitenwedstrijd. Het weer beloofde weinig goeds, want toen we hier vertrokken was het min 3 en hadden we natte sneeuw. Gelukkig hebben ze bij de Scheldezoom een prima clubgebouw waar het lekker warm is, dus viel het daar reuze mee. Rond het middaguur begon zelfs de zon te schijnen en werd het lekker warm.

Kijken wat de buren allemaal aan het doen zijn

Die wedstrijd was een beetje anders dan de andere, want nu had je een spel en slechts één vast parcours en één jumping. Bij het spel deden we het prima: helemaal foutloos, binnen de standaard parcourstijd en een vierde plaats. Daar ben ik eerlijk gezegd heel erg trots op, eindelijk liep ik snel over de wip en de kattenloop. Bij de jumping had ik niet zoveel zin en deed maar waar ik zelf zin in had. Dat resulteerde in een diskwalificatie. Helaas was de uitkomst van het vast parcours ook niet beter, maar we hebben echt super gelopen. Alleen heb ik bij de paaltjes twee paaltjes overgeslagen, maar voor de rest hebben we ons echt van onze beste kant laten zien. Alles klopte. Dat had ons eerste u’tje op het vast parcours kunnen zijn. We waren daar toch flink van aan het balen.

Zien jullie me zitten?
 
De baasjes hebben de afgelopen weken het nodige aangeschaft voor de buitenwedstrijden, onder andere een tent. Bij de wedstrijden buiten is het namelijk heel erg fijn als je in een tent kunt zitten. Ik vind de tent echt leuk, want nu heb ik een beetje meer privacy. Tijdens de eerste wedstrijden had ik toch wat moeite om mijn draai te vinden. De baasjes hadden mijn bench meegenomen, maar daar wilde ik niet in gaan liggen. Op de schoot van mijn vrouwtje is het wel fijn, maar de hele dag op schoot liggen is nou ook niet het ware. En zo bleef ik maar zoeken naar een plekje. In de tent heb ik nu gewoon mijn eigen hoekje met mijn dekentje van thuis waar ik lekker kan liggen. Heerlijk. Heb zelfs voor het eerst tussendoor een beetje liggen slapen, waardoor ik een stuk meer uitgerust was dan op de andere wedstrijden.

 
Even een dutje doen

Vandaag waren we te gast bij Willen Is Kunnen in Zaandam. De baasjes moesten nu wel veel sjouwen: tent, klapstoeltjes, koelbox, dekentjes en noem maar op. Ofschoon we vrij vroeg ter plaatse waren, was het al behoorlijk druk en stond het hele terrein vol met tenten. Na lang zoeken hebben we toch nog een plekje voor onze tent gevonden en de pret kon beginnen.

Het spel – weer een vast parcours – en het vast parcours zelf gingen niet zo geweldig, maar de jumping was helemaal perfect en leverde ons het tweede u’tje op. Het vrouwtje en ik zijn megatrots op onze prestatie. Ging echt super.

Het voordeel van ons tweede u’tje op de jumping is dat we ons nu helemaal op het vast parcours kunnen concentreren. En voor de rest gaan we gewoon lekker genieten, want dat is tenslotte het belangrijkste. Zo, en nu ga ik slapen en van mijn tweede u’tje dromen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten