vrijdag 8 december 2017

Romy wordt debutante


De dagen worden weer korter en buiten wordt het kouder en vaak ook nat. Het vrouwtje is continu aan het klagen dat ze het helemaal gehad heeft met dat weer. Net als ieder jaar heeft ze weer wilde emigratieplannen. We zijn daar al allemaal aan gewend en laten haar haar gang gaan. Marbella in Spanje is volgens haar de ultieme plek waar je momenteel het beste kunt vertoeven. Bijna iedere dag een graad of 18 en nagenoeg dagelijks zon. Tja, daar zit wel iets in, dat moet ik toegeven. Is iets anders dan dat troosteloze weer hier. Maar ja, we zullen het daar toch mee moeten doen.

 
Romy 17 maanden

Om toch een beetje plezier te beleven, hebben we de afgelopen weken weer verschillende wedstrijden gelopen. De competitie is nu voorbij, maar je hebt overal promotiewedstrijden, waar je ook u’tjes kunt lopen. Op 18 november waren we in Hoogerheide, waar het vrouwtje en ik een geweldig vast parcours hebben gelopen. U’tje en tevens 2e plaats. Ook afgelopen zondag ging het naar Hoogerheide. Ook deze keer een u’tje gelopen. In totaal hebben we nu 9 u'tjes, nu nog eentje op het vast parcours en we promoveren naar de 3graad.
Ook Romy heeft inmiddels haar eerste wedstrijd als debutante achter de rug en dat ging echt veel beter dan verwacht. Het vrouwtje had er niet zoveel vertrouwen in, want ze hebben nog nooit een heel parcours samen gelopen. Bij de training heb je namelijk slechts een beperkt aantal toestellen. En Romy is razendsnel en blijft helaas nog niet altijd braaf voor een horde zitten. Alle zorgen waren echter ongegrond. Romy bleef zelfs netjes zitten en wachtte tot het vrouwtje riep.

 
En de tong hangt er weer uit!!!

Het spel deed Romy bijna foutloos. Het enige was dat ze langs de schutting liep in plaats van eroverheen. De rest ging prima. Bij het vast parcours had het vrouwtje een alternatief rondje verzonnen. Daar stond namelijk de kattenloop in en die kent Romy nog niet op volle hoogte, dus daar mocht ze niet overheen van het vrouwtje. Het laatste rondje moest een jumping worden gelopen en die ging echt helemaal perfect. Dat hadden jullie echt moeten zien, spectaculair was dat. Ze vlogen er gewoon overheen alsof het niets is. Tunnels, sprongen, sterretjes, allemaal geen enkel probleem. Helemaal foutloos en binnen een paar seconden waren ze klaar. Wauw! Echter kanjers zijn het.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten