maandag 26 maart 2018

Sheltie wandeling Wellerwaard


Afgelopen zaterdag werden twee sheltie wandelingen georganiseerd: eentje in het Leenderbos en eentje in de Wellerwaard bij Emmeloord. De baas had het al weken over de wandeling in het Leenderbos, want dat is voor ons maar een half uurtje rijden. Dit weekend hadden we bovendien helemaal niets op de agenda staan, zodat we ook een keer mee konden. Toen kwam echter het bericht dat er ook een wandeling in de Wellerwaard georganiseerd wordt. Dat leek het vrouwtje weer iets, vooral toen zij hoorde dat waarschijnlijk ook ons eerste vrouwtje mee zou wandelen. De knopen werden doorgehakt en uiteindelijk hebben de baasjes voor de Wellerwaard gekozen.

 
Laura - mama van Romy

Zaterdag gingen we dus met zijn allen in de auto zitten om zo’n anderhalf uur naar Emmeloord te rijden. Ons eerste vrouwtje Joukje had Macho (broer van mij en halfbroer van Romy), Laura (mama van Romy) en Cheeta (geen familie van ons) meegebracht. Nu weet ik in ieder geval waar mijn kleine zus dat temperament vandaan heeft. Dat heeft ze echt van moeders. Wij hondjes weten helemaal niet dat we familie van elkaar zijn, maar we hadden het desondanks heel erg gezellig met elkaar. En de baasjes en ons eerste vrouwtje hadden elkaar veel te vertellen.

 
Macho - broer van mij en halfbroer van Romy

Samen met de groep hebben we een hele leuke wandeling gemaakt door dat nieuwe natuurgebied. Je hebt er ook strandjes waar we zo echt konden rennen. Heerlijk! En het weer was echt een droom. In het begin van de wandeling hadden alle baasjes dikke winterjassen aan, maar die gingen na verloop van tijd allemaal uit. De zon scheen volop en het was lekker warm. Het was een geslaagde dag, die zeker voor herhaling vatbaar is. 
Helaas is het weer dit jaar nogal onvoorspelbaar. Vorige week zaterdag zouden we naar de wedstrijd in Bergen op Zoom gaan, waar het vrouwtje en Romy hun eerste 1e graad wedstrijd zouden lopen. Maar het was zo koud dat de wedstrijd afgelast moest worden. Zondag zou in Bemmel een wedstrijd plaatsvinden en die was ook buiten, maar daar had het vrouwtje niet ingeschreven. Die werd echter door het slechte weer ineens verplaatst van Bemmel naar het Duitse Kalkar, waar een grote hal staat. Veel mensen zagen het niet zitten om helemaal naar Kalkar te gaan, maar toen het vrouwtje al die afmeldingen zag, zag zij haar kans schoon. Ze heeft meteen een mail gestuurd naar de organisator en gevraagd of ze alsnog kan inschrijven en dat mocht.

 
v.l.n.r.: Romy, ik, Laura en Macho

Vorige week zondag gingen we dus naar Kalkar, waar Romy nog een keer een debutanten wedstrijd mocht lopen. De parcoursen waren een stuk moeilijker dan de vorige keer, met veel meer bochten erin en ook met wissels. Ik was dus benieuwd hoe dat zou aflopen met Romy. Bij de twee vaste parcoursen deed Romy een paar rare dingen, waardoor ze meteen een diskwalificatie hadden, maar voor de rest zag het er niet slecht uit. De jumping ging echt geweldig. Kort voor het eind maakte het vrouwtje echter een fout, waardoor Romy een sprong nam in plaats van een tunnel. Dus ook hier een diskwalificatie. Maar het vrouwtje was superblij!!! Ze heeft nu echt het vertrouwen dat het allemaal goed komt. Ik weet dat ze heel erg bang was dat ze Romy niet kan bijhouden, maar dat valt reuze mee. Ik kijk echt uit naar de volgende wedstrijd met Romy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten