maandag 2 april 2018

Druk Paasweekend


Het is Pasen en daar is van alles te doen. Net als de voorgaande twee jaren zaten we zaterdag op de eerste buitenwedstrijd in Venlo. Voor het vrouwtje en mij de eerste wedstrijd in de 3e graad. We waren benieuwd. Na het verkennen van de jumping kwam het vrouwtje weinig zelfverzekerd naar de tent terug. Het was een heel moeilijk rondje, zei ze, ze was doodsbang dat ze het rondje niet eens kon onthouden. Dat bleek niet het probleem te zijn, maar het ging al bij de tweede horde verkeerd. Die nam ik namelijk van de verkeerde kant. Maar ik kon er niets aan doen, het vrouwtje gaf dat immers zo aan en ik doe precies wat zij zegt. Het middengedeelte ging eigenlijk best wel aardig, maar ja, dat maakte niets meer uit, want we waren al gediskwalificeerd.
Ook het eerste vast parcours verliep een beetje rommelig en eindigde met een diskwalificatie. Na het verkennen van het tweede vast parcours had het vrouwtje het helemaal gehad. Ze zag het totaal niet meer zitten en wilde het liefst naar huis. Ze was overigens niet de enige die aan het klagen was. Ook de andere wedstrijdlopers waren niet blij met de rondjes. Je zag er ook bijna niemand foutloos doorheen komen, de ene na de andere diskwalificatie. Uiteindelijk heeft het vrouwtje toch besloten om het laatste rondje te doen en tot onze grote verbazing ging dat best wel lekker. Een kleine weigering bij de tunnel, maar geen diskwalificatie en gewoon netjes uitgelopen. We zijn zelfs 8e geworden. Slechts negen combinaties hadden dat parcours zonder diskwalificatie overleefd, de andere bijna dertig niet. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat dat niet een van onze topprestaties was. We hebben er tien seconden te lang over gedaan, dus dat moet toch wat sneller. Maar dat rondje heeft het vrouwtje wel goedgedaan. Ze had weer een beetje zelfvertrouwen.
Net als de voorgaande jaren hadden we met het weer in Venlo ontzettend veel geluk. Bijna de hele dag zon en slechts een paar druppeltjes regen. Het was zelfs zo warm dat het vrouwtje in haar T-shirt kon lopen. Helaas zou dat snel veranderen. Op weg naar huis begon het pijpenstelen te regenen en gisteren was een grijze regenachtige dag. Over het algemeen gaan we met Pasen altijd naar een of andere tuin om de mooie bloemetjes te bewonderen. Tot nu toe is het echter vrij koud geweest en dus zijn er nog maar weinig bloemen te zien. Een bezoek aan een tuin had daarom geen zin. De baasjes besloten om met ons naar de Waal te gaan. Nou, wij waren daar niet rouwig om. Geweldige beslissing. Lekker achter onze bal aan en genieten.

 
Landschap in de buurt van Kerkwijk

Ik ben altijd heel erg zuinig op mijn spullen, ook op mijn bal. Met Romy is dat een ander verhaal. Ze heeft inmiddels talloze van haar trekspeeltjes gesloopt. Die gaan telkens hooguit een paar weken mee. Ook de bal is ze regelmatig kwijt en ze kan zich dan ook niet meer herinneren waar ze die gelaten heeft. Gisteren liet ze haar bal ergens vallen en rende vervolgens achter mij aan. We hebben zeker een kwartier gezocht, maar de bal bleef spoorloos. En toen hadden we dus nog maar een bal. Romy snapte er helemaal niets van. Tja, dat krijg je als je niet op je spullen let.
Vanochtend hebben we een wandeling gemaakt door het stadspark van Zaltbommel. Superleuk! Je kan helemaal om het stadje met zijn oude vestingsmuren heen wandelen. Door het slechte weer waren er weinig mensen, zodat we volop van de rust konden genieten. Dat is een locatie waar we zeker nog vaker komen. We hebben dus gewoon genoten van het Paasfeest. Op naar de volgende feestdagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten