dinsdag 18 augustus 2020

Wandeling en veel cultuur

 

Het vrouwtje had vóór de vakantie verschillende wandelingen bij het Lauwersmeer opgeschreven, maar na de eerste wandeling hebben we besloten om de rest te laten zitten. Op haar lijstje stond ook een wandeling in de buurt van Onstwedde, de ‘Boomweideroute Dal van Ruiten A’. Ja, sorry, die route heet echt zo, kan er ook niets aan doen. Klinkt wel een beetje vreemd. We konden parkeren op het terrein van ‘Gasterij Natuurlijk Smeerling’, waar de baasjes meteen gingen zitten om wat te drinken. Ook werd de route besproken. De baasjes besloten om de route een beetje af te korten, want voor Tosha was die toch wat lang.

 

Wandeling Dal van Ruiten A

Het was een leuke wandeling. We kwamen langs water en liepen langs mooie boerderijen en weilanden. Maar zo echt spectaculair was de route nou ook niet. Als we bij ons thuis door de polder lopen ziet het er net zo uit. Na de wandeling gingen we weer bij de gasterij zitten, nu werd er ook iets gegeten.

Vervolgens vertrokken we naar burcht Wedde, die in het gelijknamige plaatsje ligt. Ziet er echt heel mooi uit die burcht met veel water eromheen. We hebben een beetje door het park gewandeld en van het mooie uitzicht genoten. Ik weet niet of je de burcht ook van binnen kon bezichtigen, de baasjes bleven in ieder geval buiten.

 

Burcht Wedde

’s Middags hebben we vesting Bourtange bezichtigd. Dat is een dorpje, dat in een vijfhoek is aangelegd met oude huizen. Het lijkt een beetje op een soort openluchtmuseum, maar dat is het dus niet. In de huizen wonen gewoon mensen. Uhm ik weet niet of ik daar zo graag zou willen wonen met al die toeristen die dagelijks door het dorp wandelen. Wij wonen liever rustig. Veel viel er in het dorpje eigenlijk niet te zien. De huizen zijn vanzelfsprekend niet voor het publiek opengesteld. Haha, dat zou helemaal iets zijn, komen dagelijks honderden mensen door je huiskamer gewandeld. We hebben gewoon een beetje door de straten gewandeld en daarna hebben de baasjes op de markt een hapje gegeten. Daarna zijn we weer vertrokken.

 

Vesting Bourtange

We zijn weer terug naar de camping gegaan om een beetje uit te rusten. ’s Avonds zijn we weer naar Moddergaat gereden. De hemel zag er deze keer veelbelovend uit. Waren wel veel wolken aanwezig. De zonsondergang was wel leuk, maar ook weer niet echt spectaculair. Nou, ik ben benieuwd of het vrouwtje tijdens onze vakantie nog de perfecte foto’s kan maken die ze in haar kop heeft. Vrees toch langzamerhand het ergste.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten