zondag 21 juni 2015

Het is grijs weer


Toen we vanmorgen opstonden was het helaas helemaal grijs buiten. In plaats van beter werd het helaas steeds slechter, want het begon ook te regenen. Dat beloofde eigenlijk niets goeds, bij regen wil de baas namelijk niet graag naar buiten. Het vrouwtje vindt dat allemaal niet zo erg. Gewoon de laarzen en de regenjas aan en geen geouwehoer, zegt ze altijd.
Kasteel Nederhemert
 
Gelukkig werd het weer een beetje beter, dus werd er toch een uitstapje gemaakt. Deze keer stond een wandeling op het programma op het eiland van Nederhemert-Zuid. Dat is een prachtig gebied met heel veel natuur. Als de zon schijnt kan het daar behoorlijk druk worden, maar nu was er bijna niemand. Slecht weer kan dus ook veel voordelen hebben. Het was heerlijk rustig, waardoor je eindeloos van het gezang van de vogels kon genieten.

Zomergevoel

In de winter, toen de sneeuw lag, zijn we daar ook een keer geweest, maar nu zag het er heel anders uit. Alles is nu groen, op de akkers groeien gewassen en rechts en links bloeien bloemen. Overal ruikt het nu naar zomer, heerlijk. Ik kan er geen genoeg van krijgen en moet overal even aan snuffelen.

 
We hebben een flink rondje gemaakt om het eiland. Helemaal op ons gemak, met pauzes en zonder stress. Dat is echt genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten