dinsdag 13 augustus 2019

Pfff, druk


De afgelopen dagen hebben we al verschillende dorpjes in de Eifel en Moezelstreek bezocht die echt prachtig waren. Vandaag stond het volgende bezoek aan zo’n sprookjesachtig dorp op het programma. Deze keer gingen we naar Monreal. Ook dat is een klein dorpje met nog geen duizend inwoners. Al die dorpjes hier zijn prachtig, maar Monreal heeft op de een of andere manier iets bijzonders. Je hebt daar huizen die helemaal schuin zijn. Bij sommigen denk je dat de voorkant naar beneden valt. Ziet er echt heel apart uit. De vakwerkhuizen zijn hier ook rood-wit. Oogt een stuk vrolijker.

 
Monreal

Na de bezichtiging van Monreal zijn we naar Daun gegaan. Het vrouwtje moest namelijk een nieuwe geheugenkaart voor haar camera hebben en daar heb je een fotozaak. Je hebt hier vele mooie dorpen, maar weinig winkels. Rechts en links zie je nog een bakker, slager en een kleine supermarkt, voor andere winkels moet je naar een stad en die heb je hier niet in grote aantallen. Daarna wilden we eigenlijk een wandeling maken bij de Dauner maren. Na even gekeken te hebben, besloten we echter dat dat weinig zinvol is. Was weinig bijzonders te zien.




De volgende halte was Cochem aan de Moezel, dat vrij dicht in de buurt ligt. Dat dorp is ongeveer vijf keer zo keer als Monreal, dus eigenlijk ook niet echt groot. Je had echter meteen het gevoel in een grote stad beland te zijn. Overal mensen, auto’s, treintjes voor toeristen waarmee je een rondrit kon maken, restaurants, winkels en noem maar op. Was, zeg maar, de Eifelse variant van Mont-Dore. De andere mensen schenen dat allemaal prachtig te vinden. Die liepen van de ene winkel naar de andere, beladen met zakken en tassen. Overal hoorde je mensen in het Nederlands praten. Wij waren volgens mij de enigen die daar helemaal niets aan vonden. De baasjes hebben in een restaurant iets gegeten en daarna zijn we snel ervandoor gegaan. Niets voor ons, dat Cochem. We gingen terug naar de blokhut om wat uit te rusten. ’s Avonds wilden we namelijk ook nog iets doen.




Gisteravond hebben een wandeling gemaakt om het Ulmense maar. Je hebt in Ulmen ook een Jungfernweiher. Dat is een meer en dus niet van vulkanische oorsprong. Dat is veel groter dan het maar en ook veel mooier. Het is wel een behoorlijke wandeling om het meer, maar we waren vastbesloten om helemaal rond te wandelen.

 
Jungfernweiher Ulmen

Helaas kan je op de meeste plekken niet dicht bij het water komen. Je hebt overal riet bij het water. Is dus niet zo verstandig om daar te komen. Beetje jammer, want wij vinden water altijd leuk. Zwemmen is niets voor ons, maar pootjesbaden is echt ons ding. Deze keer vonden we dat echter niet erg. Je had overal kronkelende paden en daarnaast veel ruimte voor ons om te rennen. Gelukkig ook weinig mensen die we konden verstoren.




Op een paar plekken kon je wel wat dichter bij het water komen. Daar had je een steiger en bootjes. Zag er mooi uit. Dit is nou echt vakantie. Lekker rennen met elkaar, wandelen, lol hebben. Romy en ik hebben er volop van genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten