woensdag 14 augustus 2019

Herfst in de Eifel


Zoals ik gisteren al schreef, heb je in de Eifel en Moezel veel prachtige dorpjes. Vanochtend waren we in het dorpje Ediger Eller aan de Moezel. Ook dat is een klein dorpje met veel vakwerkhuizen. De ligging is gewoon fantastisch, direct aan de Moezel. We hebben een gezellige wandeling langs de Moezel gemaakt. Echt prachtig, de Moezelstreek. Hier zijn de bergen veel hoger dan in de Eifel. Soms voel je je hier ook een beetje opgesloten, want je hebt hier vaak een smal dal in het midden en rechts en links hoge bergen. Op de bergen groeien de druiven voor de Moezelwijnen. Hmmm, ik vraag me af hoe de mensen daar naar boven komen om de druiven te plukken. Het is best wel steil.




Daarna zijn we naar Bad Bertrich gegaan, waar je een grot en een waterval hebt. Het was niet zo makkelijk om de waterval te vinden. We stonden op een grote parkeerplaats, waar een kliniek of ziekenhuis was. Daar in de buurt moest het zijn, maar er stond niets aangegeven. Na veel zoeken zagen we aan de onderkant van de parkeerplaats een piepklein bord staan met een pijltje naar links. De waterval was gelukkig niet al te ver weg. Was wel weer zo’n smal hobbelig pad daar naartoe. En wat denken jullie? We komen daar aan en wat zien we? De waterval ligt direct aan de straat, waar we ook met de auto hadden kunnen komen. Hadden we eerder moeten weten. De waterval zelf en de kaasgrot (die heet zo omdat je denkt dat daar kazen liggen) waren verder niet spectaculair.

 
De Moezel bij Ediger Eller

’s Middags waren we nog een keer in Wallenborn bij de Brubbel. Jullie zullen nu wel denken wat moesten ze daar nou voor de tweede keer. Nou, dat is een langer verhaal. Het vrouwtje had de eerste drie dagen flink wat foto’s gemaakt. Als we op vakantie zijn, gaat het baasje tussendoor de foto’s van de geheugenkaart op een harde schijf zetten. Mocht de geheugenkaart het begeven, dan hebben we de foto’s in ieder geval nog. Op de derde avond ging het baasje aan de slag met het uploaden van de foto’s. Ineens krijgt hij een melding, waarin staat dat hij de geheugenkaart moet formateren. Baasje is meteen gestopt en het vrouwtje heeft het kaartje weer in de camera gedaan. Helaas kreeg ze ook daar meteen de melding dat ze de geheugenkaart moet formateren. Of er nog foto’s op staan, weten we dus niet. We hebben daarom besloten om alle locaties van de eerste dagen nog een keer over te doen.




Toen we de eerste keer in Wallenborn waren, was het lekker warm. De zon scheen en iedereen was zomers gekleed. Nu leek het ineens herfst. Het was koel en regende een beetje. Deze keer was het ook veel drukker. Vrouwtje heeft wel foto’s gemaakt, maar helaas met een hoop mensen erop.

 
Meerfelder maar

Daarna zijn we nog een keer naar het Meerfelder maar, waar we ook al eerder waren. Dat vond ik nou helemaal niet erg om over te doen. Prachtige omgeving en je kunt er heel fijn wandelen. Ook hier moest het vrouwtje natuurlijk weer foto’s maken. Romy en ik moesten op diverse boomstammen gaan zitten voor de foto’s. Vonden we helemaal niet erg. We hebben weer heerlijk genoten. Het weer bleef helaas slecht. Toen we terug naar de blokhut reden, viel er behoorlijk veel regen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten