maandag 27 april 2015

Rood, geel, paars, blauw, oranje


Hebben jullie enig idee waar ik vandaag was, beste mensen? Ik was op een plek met heel veel kleuren, zoveel wil ik alvast verklappen. Begint het te dagen? Als jullie mijn blog regelmatig volgen, dan zou je het kunnen weten.
 
Een hint: op die plek heb je heel veel bloemen in de verschillendste kleuren. Nou? Nu een idee? Nog steeds niet? Kom op beste mensen, zo moeilijk is het niet. Goed dan, nog een hint: het is een evenement en dat vindt altijd in april en mei plaats. Nu weten jullie het, of niet soms? Weten jullie het echt niet? Okee, een allerlaatste hint: die plek ligt in Lisse.
 
Ja hoor, goed geraden: we waren weer in Keukenhof, de baasjes en ik. Zoals de trouwe lezer inmiddels weet, is mijn vrouwtje helemaal gek op al die tulpen. Joost mag weten waarom. Maar het is een feit en de baas en ik moeten ermee leren leven. Ieder jaar gaan we dus naar Lisse om de tulpjes te bewonderen.We zijn al vroeg in de ochtend vertrokken. Gelukkig had de baas thuis al de kaartjes geregeld, want toen we er aankwamen stond voor alle kassa’s een hele lange rij. Wij konden meteen doorlopen met onze geprinte kaartjes, dat was wel fijn.

 

Het park was vandaag echt op zijn mooist, dat moet ik wel toegeven. Alles, maar ook echt alles, stond in bloei. Tulpen, hyacinten, narcissen, sneeuwklokjes en zelfs de bomen. Er waren zoveel verschillende kleuren dat ik soms geen idee had waar ik het eerst moest kijken.
 
 
Een andere hobby van het vrouwtje is het fotograferen en dat kan soms heel vervelend zijn, want ik ben namelijk één van haar favoriete objecten. Ik moest poseren voor lichtblauwe hyacinten, donkerblauwe, rode, witte en natuurlijk voor allerlei soorten tulpen. Op een gegeven moment werd ik daar toch echt moe van.
Ik heb geen zin meer, sta al vaak genoeg op de foto
 
Niet alleen voor het vrouwtje ben ik een geliefd foto object, ook andere mensen wilden met mij op het plaatje. Vooral Amerikanen schijnen dol op mij te zijn. Ik denk er toch serieus over na of ik de volgende keer een vergoeding of zo moet vragen. Een tientje per foto lijkt mij een redelijk bedrag. Wat vinden jullie?
 
We hebben nogal wat afgelopen, want het park is vrij groot. Gelukkig houden de baasjes het ook niet zolang vol, dus werd er regelmatig gepauzeerd. Helaas ben ik nergens in de restaurants welkom, daarom heb ik met het vrouwtje buiten moeten wachten, terwijl de baas binnen het eten ging halen. Dat was helemaal niet erg, want het weer was schitterend. Met regen en ijzige kou wordt het natuurlijk een ander verhaal.

 
Achteraf gezien was het een leuke dag. In ieder geval weer een keer heel iets anders en al die kleuren en geuren zijn best wel leuk. Ik heb ook kennis gemaakt met diverse honden, die net als ik met de baasjes op stap waren. Altijd gezellig, even snuffelen en hallo zeggen.


Hoe mooi het ook was, het was best wel een vermoeiende dag. Eenmaal in de auto, was ik binnen een mum van tijd in slaap gevallen. En nu ga ik ook weer heel vroeg slapen, ben namelijk echt moe. Lieve tulpengroetjes van jullie Gina.
 
 

3 opmerkingen:

 1. Onze schoonheid tussen de bloemetjes......
  Het was een kleurrijke leuke dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel Gina, hier heb jij dan een fan bij. Heb een tijdje moeten zoeken want die baas van jou ... zijn gespinsel en zijn halve zinnen brachten mij echt niet tot hier en wijzer werd ik er niet van.
  Maar nu sta jij bij mijn Favo's ( dat ik nu net moet vertrekken he) maar ik kom nog langs. Weet je die tulpen zijn mooi, die foto's zijn nog mooier maar jij bent het mooist. Ga nu niet naast die poten lopen he en vertel maar niks tegen de baasjes. Een onderonsje he ... ( ik zal hém) ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 3. btw: nog een happy-hondie-birthday ... laat je maar eens goed verwennen ♥

  BeantwoordenVerwijderen