zaterdag 2 juli 2016

Op Urk


Het was vandaag niet echt een spannende dag voor mij. Urenlang in de auto zitten om naar Friesland te rijden, in de auto blijven liggen tot de baasjes eindelijk mijn nieuw zusje hebben gekozen en weer de hele rit terug naar huis. Het vrouwtje had daarom beloofd dat we later op de dag nog iets leuks zouden doen, zodat ik ook nog een fijne dag zou hebben.

 
Haven van Urk

De baasjes wilden altijd al een keer naar Urk en aangezien we daar toch langs kwamen, stopten we daar om een wandeling langs de haven en de zee te maken. Alhoewel het inmiddels zomer is, kan je daar bijster weinig van merken. Het is voortdurend aan het regenen en er waait een stevige wind. Kort vóór we op Urk arriveerden kregen we nog een stevige hagelbui over ons heen. Dus eigenlijk niet het soort weer om een uitgebreide wandeling te maken, desalniettemin trokken we er op los.

 
De vuurtoren van Urk

Na een korte bezichtiging van de haven, gingen we op zoek naar de zee, want daar kwamen we voor. Die was helaas niet zo makkelijk te vinden. Je zag het water wel, maar we moesten nog even uitzoeken hoe je daar kon komen. Na wat gepuzzel stonden we eindelijk bij het water, waar we heerlijk hebben gewandeld en goed zijn uitgewaaid. Voor de rest viel er op Urk eigenlijk niet veel te beleven, maar de wandeling heeft me wel goed gedaan na al die uurtjes liggen. Het vrouwtje heeft beloofd dat we morgen misschien ook nog iets leuks gaan doen als het niet regent. Dus duimen, beste mensen, dat het een beetje droog blijft.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten