woensdag 20 mei 2020

Eerste schooldag voor Tosha


Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver: Tosha ging samen met het vrouwtje voor het eerst naar de puppycursus. Toen het vrouwtje Tosha aangemeld heeft, kreeg ze te horen dat de puppycursus door alle Corona maatregelen slechts in aangepaste vorm zou plaatsvinden. Vijf in plaats van tien lessen en slechts twee cursisten in plaats van met een hele groep. Het vrouwtje was hier eigenlijk niet zo blij mee, maar het was beter dan niets. Gelukkig zijn de Corona maatregelen sindsdien ietsjes versoepeld en mag er nu weer een gewone puppycursus worden gegeven. 



Romy en ik moesten thuis bij de baas blijven en met hem het huis poetsen. Over het algemeen vind ik het helemaal niets als het vrouwtje zonder mij op stap gaat, want ik wil altijd zo dicht mogelijk bij haar zijn. Maar deze keer was ik er niet zo rouwig om. Eindelijk een paar uur rust en niet continu zo’n lastige pup achter mij aan. En Romy was er natuurlijk ook. Volgens mij was ook zij blij dat we een paar uur met zijn drietjes waren. 

13 weken


Ook al mag op de hondenschool weer les worden gegeven, ook daar is alles aangepast en anders dan normaal. Er was een verplichte looproute ingesteld naar een trainingsveld, waar alle baasjes op gepaste afstand konden wachten. Daar stond ook een tafel met een stoel, waar een trainer plaatsnam. Die riep de baasjes een voor een op, controleerde het inentingsboekje en daarna werd aangegeven naar welk trainingsveld je moet gaan. Daar had trainster Anneke voor ieder baasje een krukje neergezet, zodat iedereen op afstand kon gaan zitten. Eerst werd een hoop theorie behandeld. Het vrouwtje vertelde dat Tosha zich heel netjes gedroeg. Ze ging gewoon rustig in het gras naast het vrouwtje liggen en genoot van de zon. Daarna mocht er ook wat worden getraind. 

Onze modelpup


De eerste oefening was de aandachtsoefening. Tosha was een en al aandacht, vertelde het vrouwtje. Ook de oefening voor het bijbrengen van het beloningswoord ging perfect. Bij de volgende oefening moest Tosha laten zien dat ze haar naam kent. Ging natuurlijk ook perfect, want Tosha kent haar naam al op een afstand van tien meter. Zou vreemd zijn als ze die niet zou kennen als het vrouwtje direct tegenover haar staat. Maar kennelijk schijnt dat niet voor alle honden zo makkelijk te zijn. In de puppygroep zit ook een Labrador die naar de naam Nola hoort te luisteren. Het baasje van Nola heeft zeker dertig keer haar naam geroepen, zonder dat Nola daarop reageerde. Hmmm, beetje raar dat je niet eens je eigen naam kent. Trainster Anneke was in ieder geval helemaal onder de indruk van Tosha, vertelde het vrouwtje later thuis. Ze heeft haar een modelpup genoemd. Hè? Modelpup? Ik geloof er helemaal niets van, thuis is ze in ieder geval niet zo braaf. Vrouwtje gaat nu regelmatig kam- en borsteloefeningen met haar doen. Op dit moment valt er natuurlijk niet veel te kammen en te borstelen, want Tosha heeft nog vrij korte haren, maar over een paar maanden is dat anders. Nou, dat zou je een keer moeten meemaken. Zodra ze het vrouwtje met kam of borstel ziet aankomen gedraagt ze zich alsof vrouwtje haar wil vermoorden. Denk dat Anneke dat een keer zou moeten zien. 



Van de week waren we weer met zijn allen naar de Maas. Tot nu toe mocht Tosha alleen aan haar korte riempje lopen, maar nu mocht ze voor het eerst aan de lange flexriem lopen. De baasjes vinden het namelijk nog te gevaarlijk om haar daar los te laten. We lopen eigenlijk niet vaak aan zo’n flexriem, alleen als we naar natuurgebieden gaan waar we niet los mogen, lopen we aan zo’n riem. Anders lopen we altijd aan de korte riem, heel netjes en braaf, zoals we dat op de hondenschool geleerd hebben. 

Wandeling met Tosha


Tosha had meteen dolle pret toen ze merkte dat ze nu ook een beetje kan rennen. Ze rende het water in, weer terug naar het strand, en weer het water in. Binnen de kortste keren zat onze modelpup helemaal onder het zand. En aan zo’n lange riem te lopen vereist toch wat kennis. Kennis die Tosha blijkbaar nog niet heeft. Al snel had ze de riem om haar hele lichaam gewikkeld. De baasjes moesten haar continu bevrijden. Op een gegeven moment begon Tosha achter Romy aan te rennen. Romy begon dat snel een leuk spelletje te vinden en rende met haar mee. Ik vond het maar niets, dat wilde gedoe. Heb het liever wat rustiger. Ik heb rustig met haar op het strand gewandeld, was ook heel leuk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten