vrijdag 29 mei 2020

Tuinvrouw in wording


Hemelvaart (vorige week donderdag) was het weer zo ver: de baasjes gingen naar de kweker om bloemetjes te kopen voor de achtertuin. Romy en ik mochten niet mee, Tosha wel. Wij moeten meestal thuis blijven, want de baasjes hebben slechts een kleine auto, daar is geen ruimte voor twee sheltiedames en een hoop plantjes. Met Tosha valt dat nog allemaal mee, die is nog klein. Over het algemeen gaan de baasjes veel eerder bloemetjes kopen, maar dit jaar was het ’s nachts nog lang vrij koud, daarom hebben ze gewacht. Andere mensen dachten daar kennelijk anders over, want de kweker had niet meer al te veel keuze. In plaats van mooie paarse petunia’s, hebben we nu roodgele en bruingele. Nou, is toch ook leuk, een keer iets anders. 



Net als ieder jaar moesten de bloemetjes worden geplant. We gaan dat altijd gezellig met ons hele gezin doen. Voor Romy en mij is dat natuurlijk niets nieuws meer, we maken dat ieder jaar mee. Wij brengen regelmatig onze ballen naar de baasjes en zolang zij gooien vinden wij het prima. Tosha dacht daar anders over. Zij was vast besloten om de baasjes te helpen. Eerst probeerde ze de bloemetjes op te eten. Daarna wilde ze voor het vrouwtje gaten graven in de bloembakken. Lief, toch? Maar mocht ook niet. En toen het vrouwtje klaar was met planten sprong ze ineens op de bak en wilde de bloemetjes weer uitgraven. Ja, ja, onze modelpup. Haha!



Afgelopen zaterdag was alweer de tweede les van de puppycursus. Deze keer kwam er minder theorie aan bod en werd er meer getraind. Ook waren de oefeningen al een stuk ingewikkelder. De hondjes moesten allemaal laten zien dat ze op commando kunnen zitten. Voor Tosha geen probleem, heeft het vrouwtje haar al bijgebracht. Ook moest netjes lopen aan de riem worden getraind. Dat moet langzaam worden opgebouwd, zei de trainster. De baasjes moesten achteruit lopen. Bleef de riem losjes, dan mocht het baasje een snoepje geven. Dat werkte met Tosha niet zo goed, want ze begon continu te springen. De trainster stelde daarom voor dat Tosha gewoon naast het vrouwtje loopt. En ja hoor, dat ging super, want vrouwtje laat ons anders ook niet achteruitlopend uit, maar loopt gewoon naast ons. 

14 weken


Zondag waren we op het eiland van Nederhemert wandelen. Bij de parkeerplaats heb je een grote kinderspeeltuin en een lunchroom met een groot terras. Met mooi weer is het daar altijd vrij druk. Nu was alles gesloten en was er geen mens te zien. Voor ons maakte dat weinig verschil, we gaan immers niet in de speeltuin spelen, maar was wel raar om te zien. Toen we er onlangs waren, zijn we naar het terrein gegaan waar normaal gesproken de camping is. Nu zijn we naar het bos gegaan, waar je prima kan wandelen. Vrouwtje had haar camera meegenomen in de hoop nog ergens een fraaie familiefoto van ons te kunnen maken. Romy en ik zijn niet de spelbreker, we zijn inmiddels perfecte fotomodellen. Maar Tosha? Ze blijft nog niet zitten en schiet alle kanten op. Denk dat we nog even moeten wachten op de perfecte familiefoto, tot Tosha het blijf-commando goed onder de knie heeft. 

Wij weten hoe het moet


Tosha mocht ook weer los. Net als de vorige keer zijn we daarvoor naar het uitrenveld in Den Bosch gegaan. Ook deze keer ging het echt prima. Sinds de vorige keer is er echter veel veranderd. De eerste keer was ze vrij rustig, maar nu heeft ze heel veel met Romy gespeeld. Die twee renden als twee gekken achter elkaar aan en hadden de grootste lol. 



Vrijdag was het eindelijk zo ver: Romy en het vrouwtje mochten weer bij trainer Jan komen trainen na bijna drie maanden Corona-stop. Het is daar altijd hartstikke gezellig. De groep is heel leuk en na de training gaan we samen met de groep wandelen. Ik mag ook altijd mee. Verheug me er iedere keer op. Nu is de trainingsopzet echter compleet veranderd. Iedereen krijgt twintig minuten privétraining. De training is ook niet meer wekelijks, maar slechts om de veertien dagen. Net als altijd was de training super, maar ja, in een groepje is het toch gezelliger. Na de training hebben we met het vrouwtje gewoon onze gebruikelijke wandeling gemaakt. Het was ontzettend rustig. We zijn gewend aan ons gezellige groepje met meerdere baasjes en andere honden. Ik hoop dat dat gauw weer terugkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten