dinsdag 5 september 2017

Foggernsee en Speiden


De baasjes hebben besloten om het vandaag een beetje rustig aan te doen. We hebben gisteren immers behoorlijk veel gewandeld. Vanochtend zijn we naar een parkeerplaats in de buurt van Waltenhofen en van daaruit hebben we een wandeling gemaakt naar de Foggernsee. Dus toch weer wandelen, maar dat viel reuze mee, was maar een kort afstandje.

 
Kerkje Waltenhofen

De natuur is hier inderdaad prachtig. Overal koeien die buiten op de weilanden mogen lopen. Veel boeren hebben hier ook slechts een stuk of 25 koeien. Van de melk van die koeien,  maken zij gezamenlijk kaas en verkopen die vervolgens. Nou, dat is iets anders dan die megastallen bij ons, waar duizende koeien in staan, die nooit het daglicht zien. De koeien hier kijken ook echt vrolijk. Romy en ik mochten voorzichtig kennis maken met ze.

 
Romy op de boot, bij de baas op schoot

Ook het meer was prachtig, helemaal omringd door bergen. Van de ene kant heb je een prachtig uitzicht op het dorpje Füssen, waar wij in de buurt zitten. Vervolgens wilden we eigenlijk naar Füssen om daar op een boot te stappen, om zodoende een rondvaart te maken over het meer. Tijdens de wandeling bleek echter dat we ook in Waltenhofen kunnen opstappen, dus hoefden we helemaal niet terug. Gelukkig waren ook Romy en ik, en talloze andere hondjes, welkom op de boot.
Het was echt genieten. Het zonnetje scheen, er waaide amper wind, en wij zaten lekker buiten en hadden van daar uit een perfect uitzicht. Romy en ik mochten op de schoot van de baasjes zitten, zodat we alles goed konden volgen. Een paar minuten nadat we vertrokken waren, kwamen we langs die twee grote kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau. Wauw, die zijn inderdaad groot! Ook die hebben te maken met sprookjeskoning Lodewijk II. Hij is op Hohenschwangau opgegroeid en Neuschwanstein heeft hij laten bouwen. Moet echt veel geld hebben gehad, die man!
De rondvaart duurde wel lang, dik twee uur. Na een poosje hadden Romy en ik eigenlijk genoeg van de bergen gezien. We gingen lekker slapen, want je weet maar nooit wat de baasjes voor de rest van de dag nog verzinnen. Nadat de baasjes in een restaurant lekker geluncht hadden, wandelden we op ons gemak terug naar de auto en vertrokken inderdaad weer naar de volgende bestemming. We gingen naar Speiden om daar het kerkje Maria Hilf te bezichtigen.

 
Kerkje Maria Hilf

Het kerkje staat in een klein, romantisch dorpje. Ziet er prachtig uit. Ook de omgeving was oogverblindend. Jeetje, wat is het hier mooi. Na de bezichtiging van het kerkje hebben we nog een beetje in de omgeving rondgewandeld. Toen we ’s avonds weer thuis waren, was het nog zo warm dat we met zijn allen op het terras konden gaan zitten. Heerlijk, zo’n vakantie. Geen opmerkingen:

Een reactie posten