zondag 3 september 2017

Weißensee


Na een uitgebreid ontbijt stapten we gisterochtend weer met zijn allen de auto in om verder naar het zuiden te gaan. Ook deze keer zou de rit niet al te lang duren, nog geen drieënhalf uur, dus dat viel reuze mee. Althans dat dachten we. We waren echter nog niet al te lang onderweg, of er waren alweer de eerste wegwerkzaamheden. En zo bleef het maar doorgaan. Uiteindelijk kwamen we laat in de middag bij onze vakantiebestemming aan.

 
Kerkje Wies 

De baasjes hadden een huis gehuurd in Weißensee. Dat ligt helemaal in het zuiden van Duitsland, aan de overkant ligt Oostenrijk, waar je wandelend naartoe kan. Toen ik het huisje zag was ik meteen superblij. We zitten helemaal in ons eentje boven op een berg. De grote slaapkamer is door middel van een lange gang verbonden met de eethoek. Je kan er heerlijk rennen!!! Ook anderszins is het huisje fantastisch: we hebben zelfs een terras buiten. Romy en ik voelden ons meteen helemaal thuis.

 
Plafond in het kerkje Wies

Gisteravond hebben we al een beetje in de omgeving gewandeld om te zien waar we precies beland zijn. Wauw, wat is het hier prachtig. Overal waar je kijkt bergen, kleine dorpjes met kerkjes en overal is het groen. Volgens mij is het hier fantastisch vertoeven.

 
Kerkje Wies van binnen

Vanochtend werd meteen een uitstapje gemaakt naar Wies, om daar het kerkje Wies te bezichtigen. Dat ligt in een piepklein dorpje, met slechts een paar huizen eromheen. De kerk zelf staat op een heuvel. De kerk zelf vinden wij hondjes natuurlijk niet zo spannend, vooral omdat we er niet in mogen, maar de wandeling om het kerkje, die was echt iets voor ons. Prachtige uitzichten op de bergen en de eindeloze groene weilanden. De baasjes vertelden dat het kerkje ook van binnen prachtig was, helemaal in rococo stijl. Ik heb geen idee wat dat precies inhoudt, is voor ons hondjes ook niet belangrijk, maar de baasjes waren in ieder geval onder de indruk.

 
Klooster Ettal

’s Middags reden we verder naar Ettal, waar een heel oud klooster (klooster Ettal) staat. Wauw, dat was een indrukwekkend gebouw. Dat ze vroeger zulke grote gebouwen konden neerzetten. Ook hier hebben we heerlijk kunnen wandelen. Wat is vakantie toch heerlijk. Echt genieten. Ik hoop dat we hier lang zullen blijven.

 
Romy bij het klooster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten