zaterdag 13 augustus 2016


Naar zee


Na de vakantieperiode rijst bij de baasjes ieder jaar dezelfde vraag: waar gaan we volgend jaar onze vakantie doorbrengen? Het internet wordt dan afgezocht, locaties vergeleken, onderzocht in hoeverre de locatie geschikt is voor mij, enzovoort. Toen we vorig jaar terugkwamen uit Engeland ging dat precies op dezelfde manier. Het vrouwtje wilde graag wederom naar Engeland. Dat vond de baas geen goed plan, want de baasjes hadden ook besloten om een pup te adopteren en wanneer die geboren zou worden, was op dat moment niet precies bekend. Waarschijnlijk zou de pup in het najaar geboren worden, dus zou dat eigenlijk voor de vakantie niets uitmaken. Maar de baasjes wilden in geen geval risico lopen, dus werd besloten om dit jaar in ons eigen kikkerlandje te blijven. De keuze viel op Friesland. Ten eerste omdat de baasjes daar nog nooit waren, en ten tweede omdat Romy en ik daar vandaan komen. In januari werd de knoop doorgehakt en de vakantie in Friesland geboekt.

Wat zal ze nu weer verzinnen?


Maandenlang bleef onduidelijk wanneer de pups geboren zouden worden. Pas in de lente hoorden de baasjes dat Laura gedekt was en dat de pups omstreeks 12 juni verwacht zouden worden. De baasjes begonnen meteen te rekenen en zie daar, Romy zou er al zijn tijdens de vakantie in Friesland. Oeps!!! Wekenlang hebben de baasjes erover nagedacht wat ze nu met de vakantie moeten doen. Het vrouwtje heeft onderzocht of er een juridische mogelijkheid is om het contract te ontbinden. Helaas was er niets aan te doen. Je mocht geen plaatsvervanger sturen en opzeggingsmogelijkheden waren er niet. Dus misschien gewoon thuis blijven? Tja, dat was een optie die serieus besproken werd. Aan de andere kant zat dat de baasjes niet lekker, want een chalet huren in het hoogseizoen is een peperdure aangelegenheid. Dat laat je dus niet zomaar zitten. Na lang wikken en wegen werd besloten om het te proberen en toch op vakantie te gaan.

Eerst goed over nadenken


Gisterochtend werd de auto gepakt en een paar uur later vertrokken we dus met zijn vieren naar Makkum. Ons chalet viel niet tegen: zitkamer, keuken, 2 slaapkamers, badkamer, een heel groot terras met tuin en gelegen direct aan het water. De vakantiepret kon beginnen.

Met het schaap spelen is wel leuk


De camping is vrij groot. Er is een supermarkt, pizzeria, friettent, restaurant, cadeauwinkel, drogisterij en een strand van circa 1 km. De meeste van die dingen vinden wij hondjes natuurlijk niet zo spannend, maar strand vind ik persoonlijk altijd heerlijk. Lekker met mijn bal over het zand rennen of de bal uit het water halen. Superleuk! Dat is voor mij echt vakantiepret. Dus ik was superblij. Helaas had het vrouwtje meteen teleurstellend nieuws: het strand is namelijk in de zomermaanden voor ons hondjes verboden terrein. Ik snap er niets van. Het strand is 1 km lang en vrij breed. Zou daar niet zo’n 50 meter voor hondjes van af kunnen? Je houdt dan immers nog 950 meter over voor andere vakantiegangers en wij hondjes zouden ook kunnen genieten. Of misschien toegang ’s avonds na 20:00 uur?

Wij moeten met het baasje op de boulevard wachten


Gelukkig heeft het vrouwtje een strand gevonden waar we wel welkom zijn, namelijk in Harlingen. We mogen er weliswaar niet los, maar we mogen daar in ieder geval het strand op. Is tenminste iets.

Vanavond hebben we met de baasjes over de boulevard van de camping in Makkum gewandeld. Het strand was zo dichtbij en toch zo ver weg voor ons. Jammer. Het vrouwtje mocht wel het strand op en heeft een mooie foto van de zonsondergang gemaakt.

Zonsondergang in Makkum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten